05 May 2011

What Tyra said?

Post nie anak2 kls 12 j yg paham, tu pn masih ramai yg x tau kisah sebenar termasuk la Amir. Knp Amir? Abaikan! Masa EXCEL td tetiba tercuri (2 pkara yg blaku serentak tnpa disengajakan) dgr budak2 nie bersembang... klakar yg xleh blah (gelak smpi kluar air mata) bila Tyra bg tau sbnrnya bulu roma dia akan tegak bila dgr suara org bercakap.... Ermm, sbnrnya Tyra bknlah sebesar yg disangka. Selain drpd salah Dr. yg cucuk dia dl, ada sbb lain rpnya yg mnmpakkan dirinya sedemikian besar. Rupa2nya badan dia yg nmpk besar tu bknnya sbb bnyk isi tp sbb bulu roma dia yg tegak bila dgr suara orang bcakap. Kesian Tyra, ramai yg buruk sangka sblm nie, tmasukla sy yg slalu mpermainkan lemak2 dia... Ampun eh Tyra, lps nie jnji x 'kutuk' dah... Klu nak 'kutuk' pn, bulu roma j yg akan kena, bkn lemak... haha. Soalan utk Tyra... Apa tndakan bls bulu roma anda klu dgr suara org menyanyi? berbisik? menjerit? Zhafri mgkin bleh tolong jawab!

19 April 2011

Kem Matematik

Dah lama x menulis kat blog nie.. Alasan, sbb x tau apa yg nak ditulis. Bnyk benda yg blaku, tp bab tulis2 n bercerita ni lemah skit... sbb tu jd cg math kot. Main dgn nombor2 yg cntik jer. So, sebut pasal nombor, last weekend Jabatan Matematik ada la buat kem math kat PKPM Lenggong. 80 org pelajar terpilih, bukan pelajar lemah yg dipilih (membazir j) tp pelajar yg sederhana yg ada potensi besar utk cemerlang. Respon drpd pelajar sgt memuaskan. Sambil2 belajar math, bnyk game lain diadakan. Tgk la sebahagian drpd gmbr2 yg diambil nie.

Jawab soalan sambil baring2.

Kem math kali nie kt buat outdoor, lepak atas lantai j mcm zaman dulu2. 

Tekun mnjawab soalan math dan jg puzzle. Klu jawab cepat dan betul akan dapat hadiah.

Nie antara kumpulan yg menang. Setiap slot akan ada pemenang dan hadiah yg x sama.

Sesi berbasikal pn ada, siap jatuh n luka2 lg. Kesian. 

Yg berbaris ramai2 nie bkn nak tgk anak bulan tp tgh tggu turn nak terjun... flying fox.

Sesi bersama kaunselor, menarik tarian nie, buka tutup pisang kot namanya.

Yg nie susah nak cakap, cg2 pun blur mcm mn nak selesaikan game nie.

4 orang lelaki.

?

Tupperware.

Sempat amik gambar ramai2, nie lah peserta kem math yg mmg happening. Harap2 ada peningkatan dalam exam semester nnt. Insyaallah.

11 February 2011

Memperkenalkan........LOYAL 2011/12

'Arif, Hafiz, Hazwan, Adam, Raja, Iqbal n Afif.

Hadzirah, Husna, Atiqah, Ameera, Syuhada n Hafizah.

Klu la Hazwan n Raja yg kat atas tu n Adam kat bawah....

Nak buat apa plak lps nie?

31 January 2011

Semalaman di Bukit Fraser.

Masa nie pukul 1.45 ptg. Kabus yg agak tebal di Bukit Fraser. Suhu lbh krg 12 C.

Masa nie suhu dah drop kpd 10 C, sejuk smpi ke tulang, rs mcm nak duduk dlm oven. 
Amik gmbar bleh nmpak kabus2 wlupn mlm.

Ala2 kat oversea, nak g oversea x mampu. Tp setelah smlman kat Bukit Fraser, x tringin pn nak g negara2 sejuk. X mmpu nak hidup dgn suhu ekstrem mcm nie. Taiping jgk yg terbaik.

Nie lah ahli rombongan kali nie (2nd time in Fraser Hill).

Sblm balik sempat jgk bgmbr dgn jam besar Bukit Fraser, amik gmbar dr jauh sbb hujan yg x stop dr pg. Dalam hati, "no more Fraser Hill after this". Serik!!!

28 January 2011

Marah-marah sayang...

Hari ni pertama kali bg thn nie marah bdk2 dlm kls, tp marah kali nie lain skit. Slalu marah diam j tp hari nie bjaya dilepaskan sepuasnya. Kerja x siap tp dgn yakin hantar utk kt marking. Mmg sakit hati. Bl tnya siap k x, skali lg dgn penuh yakin jwb "siap". Bl kt suruh dia check lain plak jawabnya, "sy tertinggal cg". Sapa yg x angin... X tau la bdk2 tu nak terima mcm mn? Makin bermotivasi atau pn dah mnyampah dgn cg math dia. Dgr2 hari nie sj dah 3 org cg marah kat kls tu... So, apa maksudnya?

24 January 2011

Pengetua datang lagi...

Esok ada sejarah baru yg akan berlaku kat maktab. Pengetua baru akan smpi, perkara pertama mcm biasalah perjumpaan dgn semua guru. 4 thn mengajar di Taiping,  dah 4 org pengetua. Masing2 ada cara trsndiri. Belum smpt nak sesuaikan diri dgn bos, dah tukar bos baru. So, bersedia la dgn perubahan yg bakal dilakukan. Cnfirm akan memeningkan, mgkn bt permulaan j kot. Harap2 x pening smpi bl2.

23 January 2011

The best song ever...

video

Lapan 07/08

Apa la yg bdk2 nie bt skrg? Kat mn korg suma? Kbnyakkan sy x dpt brita... Yg slalu cntact pn buat sakit hati j (Syafiq la tu, haha). Klu free cntact la sy, ada big news.

Angin j tgk gmbr nie...

Sy cuba PAHAM...

Thanks Aisyah knlkan sy dgn blog nie, tp x tau lg nak tulis apa. Bad in writing, maybe bnyk formula akan muncul nnt.