31 January 2011

Semalaman di Bukit Fraser.

Masa nie pukul 1.45 ptg. Kabus yg agak tebal di Bukit Fraser. Suhu lbh krg 12 C.

Masa nie suhu dah drop kpd 10 C, sejuk smpi ke tulang, rs mcm nak duduk dlm oven. 
Amik gmbar bleh nmpak kabus2 wlupn mlm.

Ala2 kat oversea, nak g oversea x mampu. Tp setelah smlman kat Bukit Fraser, x tringin pn nak g negara2 sejuk. X mmpu nak hidup dgn suhu ekstrem mcm nie. Taiping jgk yg terbaik.

Nie lah ahli rombongan kali nie (2nd time in Fraser Hill).

Sblm balik sempat jgk bgmbr dgn jam besar Bukit Fraser, amik gmbar dr jauh sbb hujan yg x stop dr pg. Dalam hati, "no more Fraser Hill after this". Serik!!!

28 January 2011

Marah-marah sayang...

Hari ni pertama kali bg thn nie marah bdk2 dlm kls, tp marah kali nie lain skit. Slalu marah diam j tp hari nie bjaya dilepaskan sepuasnya. Kerja x siap tp dgn yakin hantar utk kt marking. Mmg sakit hati. Bl tnya siap k x, skali lg dgn penuh yakin jwb "siap". Bl kt suruh dia check lain plak jawabnya, "sy tertinggal cg". Sapa yg x angin... X tau la bdk2 tu nak terima mcm mn? Makin bermotivasi atau pn dah mnyampah dgn cg math dia. Dgr2 hari nie sj dah 3 org cg marah kat kls tu... So, apa maksudnya?

24 January 2011

Pengetua datang lagi...

Esok ada sejarah baru yg akan berlaku kat maktab. Pengetua baru akan smpi, perkara pertama mcm biasalah perjumpaan dgn semua guru. 4 thn mengajar di Taiping,  dah 4 org pengetua. Masing2 ada cara trsndiri. Belum smpt nak sesuaikan diri dgn bos, dah tukar bos baru. So, bersedia la dgn perubahan yg bakal dilakukan. Cnfirm akan memeningkan, mgkn bt permulaan j kot. Harap2 x pening smpi bl2.

23 January 2011

The best song ever...

video

Lapan 07/08

Apa la yg bdk2 nie bt skrg? Kat mn korg suma? Kbnyakkan sy x dpt brita... Yg slalu cntact pn buat sakit hati j (Syafiq la tu, haha). Klu free cntact la sy, ada big news.

Angin j tgk gmbr nie...

Sy cuba PAHAM...

Thanks Aisyah knlkan sy dgn blog nie, tp x tau lg nak tulis apa. Bad in writing, maybe bnyk formula akan muncul nnt.